Κάντε μας  στο

Αναάδρομη κίνηση πλανητώνΑνάδρομη κίνηση πλανητών ονομάζεται η φαινόμενη κίνηση ενός πλανήτη από την ανατολή προς τη δύση, όπως την βλέπει ένας παρατηρητής από τη Γη ως προς τους απλανείς αστέρες.

Αντίθετα, ορίζουμε σαν ορθή κίνηση των πλανητών, την συνήθη κίνηση τους από την δύση προς την ανατολή ως προς τους απλανείς αστέρες. Στην πραγματικότητα, βέβαια, ένας πλανήτης ποτέ δεν αλλάζει ταχύτητα, ούτε σταματά να κινείται ούτε κινείται ποτέ ανάποδα. Απλώς έτσι μας φαίνεται όταν παρατηρούμε το στερέωμα.

Επομένως, η ανάδρομη κίνηση των πλανητών είναι φαινομενική και όχι πραγματική. Την φαινομενική ανάδρομη κίνηση των πλανητών την λέμε και οπισθόδρομη ενώ όταν ο πλανήτης δείχνει να κόβει ταχύτητα μέχρι να ξεκινήσει την ανάποδη φαινομενική του φορά περνά σε φάση ακινησίας που ονομάζουμε στάση. Όσο πιο βραδυκίνητος είναι ο πλανήτης, τόσο περισσότερο χρόνο διαρκεί η περίοδος της ανάδρομης κίνησής του. Οι πλανήτες που έχουν την πλέον ελλειπτική τροχιά είναι εκείνοι που παρουσιάζουν και τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις στο χρόνο παραμονή τους σε ανάδρομη φορά. Ο πιο αργοκίνητος πλανήτης, ο Πλούτωνας, είναι ανάδρομος το μισό περίπου κάθε χρονιάς, ο Ποσειδώνας ο Ουρανός και ο Κρόνος περίπου 150 μέρες τον χρόνο ο Δίας πιο λίγο και πάει λέγοντας ανάλογα με την ταχύτητα του πλανήτη. Ο Άρης γυρίζει ανάδρομος για 2,5 περίπου μήνες κάθε 2 χρόνια. Ο Ερμής είναι ανάδρομος για 3 εβδομάδες, 3 φορές το χρόνο και η Αφροδίτη είναι ανάδρομη κάθε 19 μήνες.

Αναάδρομη κίνηση πλανητώνΕρμηνευτικά τώρα μέσα από παρατηρήσεις γνωρίζουμε πως όταν κάποιος πλανήτης κινείται ανάδρομα δυσχεραίνει τον τομέα που επηρεάζει. Ο Ερμής για παράδειγμα που είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας, στην περίοδο της ανάδρομης πορείας του φέρνει προβλήματα στις απλές επικοινωνίες και στις τηλεπικοινωνίες στα ηλεκτρονικά μέσα και προγράμματα, καθυστερήσεις σε γράμματα, μηνύματα και δέματα, επηρεάζει αρνητικά τις μετακινήσεις, δημιουργεί λάθος συνεννοήσεις και δεν βοηθά στον σωστό προγραμματισμό κλπ. Με την σειρά της η Αφροδίτη επηρεάζει ανάλογα με τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύει ως πλανήτης καταστάσεις πχ σχέσεις κλπ. Το ίδιο και οι υπόλοιποι πλανήτες. Όταν πχ ο Ερμής είναι ανάδρομος, δεν κάνουμε ξεκινήματα δουλειάς, δεν βάζουμε σε εφαρμογή νέα σχέδια, δεν αλλάζουμε δουλειά, δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο και δεν μετακομίζουμε δεν υπογράφουμε συμβόλαια κλπ. Ωστόσο σε περίοδο ανάδρομης κίνησης ενός πλανήτη μπορούμε να επανεξετάσουμε και να διορθώσουμε θέματα που επηρεάζει αρκεί φυσικά να είναι σε θετική για τις ιδιότητές του θέση την περίοδο αυτή. Ενώ λοιπόν έχει παρατηρηθεί η επίδραση που ασκεί η ανάδρομη κίνηση των πλανητών αυτό δεν σημαίνει πως το να έχει κάποιος ανάδρομους πλανήτες στον γενέθλιό του χάρτη είναι αρνητικό για την εξέλιξή του. Άλλωστε είναι γνωστό πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ατομικών ωροσκοπίων έχει έναν, δύο ή και περισσότερους ανάδρομους πλανήτες και το γεγονός ότι αυτό δεν εμπόδισε πολλά άτομα να πετύχουν εξαιρετικές διακρίσεις στην ζωή τους. Τέτοια δεδομένα έρχονται να βεβαιώσουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η παρουσία ενός ανάδρομου πλανήτη σε προσωπικό χάρτη δεν λειτουργεί αναγκαστικά ανασταλτικά για την εξέλιξη του ατόμου ειδικά όταν μιλάμε για εξωτερικό πλανήτη. Εάν μάλιστα κάποιος πχ γεννήθηκε με ανάδρομο Δία, τότε παρουσιάζει εξαιρετική ικανότητα στο να δίνει σωστές συμβουλές για νομικά, εκπαιδευτικά, διοικητικά θέματα να επιλύει διαφορές να μεσολαβεί ιδανικά σε διενέξεις αλλά και να δείχνει στους ανθρώπους πώς θα γίνει καλύτερη η ζωή τους και οι ίδιοι σας άνθρωποι. Θεωρείτε δε αν ο Δίας είναι σε καλή θέση (έχει τίτλους) ιδανική θέση για Νομοθέτες, Δικαστές, Ψυχολόγους, Αστρολόγους, Καθηγητές, Πολιτικούς και Ερευνητές. Αν κάποιος γεννήθηκε με τον Κρόνο ανάδρομο είναι ανεκτικός και λιγότερο αυστηρός με τα παιδιά του, είναι κάπως απείθαρχος και έντονα κριτικός απέναντι στον νόμο, κερδίζει εύκολα την συμπάθεια και την εμπιστοσύνη των άλλων και τους βοηθά να απαλλαγούν από κάποιες ανόητες αντιλήψεις (ταμπού) που καταπιέζουν τις εσωτερικές τους ανάγκες.

Στην περίπτωση που έχουμε από γενέθλια θέση ανάδρομο κάποιον εσωτερικό – κοντινό πλανήτη είναι δεδομένο ότι καθυστερεί λίγο ως πολύ τους τομείς που επηρεάζει και κάποιες φορές όπως πχ σε περίπτωση αρνητικής του θέσης και δυσμενών όψεων λειτουργεί ανασταλτικά σε ότι αφορά την εξέλιξη αλλά κυρίως την αναγνώριση του ατόμου στον τομέα που επηρεάζει.

Καρμική αστρολογία και ανάδρομοι πλανήτες

Καρμική ΑστρολογίαΠολλοί λένε ότι ένας ανάδρομος πλανήτης στο γενέθλιο χάρτη συμβολίζει την αντιστάθμιση στην τωρινή ζωή μιας μεγάλης δραστηριότητας του τομέα που αντιπροσωπεύει αυτός ο πλανήτης σε μία περασμένη ζωή και γι' αυτό και οι δραστηριότητες που επηρεάζει στην ζωή αυτή είναι περισσότερο εσωτερικές παρά εξωτερικές. Πετυχημένα αναφέρετε ότι στο ωροσκόπιο του Φρόιντ, ο ανάδρομος Άρης μόνος, απέναντι από όλους τους άλλους πλανήτες του τον έκανε ενδιαφέρετε τόσο πολύ για τη σεξουαλική ζωή των άλλων, ενώ ο ίδιος δεν είχε έντονη ερωτική ζωή. Αυτό ωστόσο τον οδήγησε στο να γίνει ότι έγινε... Σύμφωνα με την Καρμική αστρολογία οι ανάδρομοι πλανήτες κάνουν ένα άτομο να παλινδρομεί και σε προηγούμενες ζωές μέσα από αναμνήσεις που μεταφέρει στην παρούσα ζωή. Κάποιες σχολές Αστρολογίας διδάσκουν ότι οι ανάδρομοι πλανήτες δηλώνουν μία ομάδα εμπειριών, τις οποίες βίωσε το άτομο σε προηγούμενες ενσαρκώσεις του, και από τις οποίες δεν ωρίμασε ούτε διδάχθηκε όσο έπρεπε τότε και πρέπει να τις ξαναζήσει στην παρούσα ζωή του για να φτάσει μέσα από αυτές εκεί που πρέπει. Για αυτούς τους λόγους κάθε άνθρωπος πρέπει να δει σοβαρά τα μηνύματα που του δίνει ο ανάδρομος πλανήτης του. Κατ' αυτήν την έννοια ισχυρίζονται ότι η ανάδρομη κίνηση των πλανητών, σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ψυχική ωρίμανση ενός ατόμου.

Σε κάθε περίπτωση αν αναζητάτε απαντήσεις και την ανάλυση γύρω από τις επιρροές των ανάδρομων πλανητών σας καλέστε το Αστρολογικό μας κέντρο στο 901 14 04 111 και συμβουλευτείτε τους έμπειρους Αστρολόγους - Μελλοντολόγους μας.

kalyteroiastrologoi.jpgΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ

 

Ποιοί είναι οι πιο έγκυροι και αλάνθαστοι.

Διάβασε περισσότερα...

Ωροσκόπος. Τι είναι και πως μας επηρεάζει!

Ο Ωροσκόπος παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του γενέθλιου χάρτη μας!

 

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ - Ανασυγκρότηση δυνάμεων

anadromos-aris-ston-zygo-anasygkrotisi-dynameonΗ ανάδρομη πορεία του Άρη στο Ζυγό ξεκίνησε από 1/3  και  διαρκέσει έως τις 20/5. Επηρεάζονται περισσότερο: Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του 2ου και 3ου δεκαημέρου.

Πως μας επηρεάζει η Ανάδρομη Κίνηση Πλανητών

Αναάδρομη κίνηση πλανητώνΑνάδρομη κίνηση πλανητών ονομάζεται η φαινόμενη κίνηση ενός πλανήτη από την ανατολή προς τη δύση, όπως την βλέπει ένας παρατηρητής από τη Γη ως προς τους απλανείς αστέρες.

Ερωτικά ταιριάσματα ζωδίων - Οι πιο ερωτικοί – συναισθηματικοί συνδυασμοί

Ερωτικά ταιριάσματα ζωδίωνΣαν αρχή έχουμε πάντα ότι τα ζώδια του ίδιου στοιχείου ταιριάζουν απόλυτα ( νερό με νερό, αέρας με αέρα, γη με γη, φωτιά με φωτιά).

ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - Μάθε τι σημαίνει το ονοματεπώνυμο σου !!!

Tίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που προβάλουμε τον εαυτό μας.

zodiatop.jpg
ΖΩΔΙΑ

 

Τα Ζώδια και τα χαρακτηριστικά τους.

Διάβασε περισσότερα...

kartestarrot.jpgΤΑΡΩ – ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ

 

Τι είναι η Χαρτομαντεία και οι κάρτες Ταρώ.

Διάβασε περισσότερα...

Φθηνή γραμμή Αστρολογίας

Αστρολογική γραμμή

Αστρολογική γραμμή

Καίτη Νομικού Αστρολογία Χαρτομαντεία

Πέπυ Αστρολογία Ταρομαντεία

ΠΟΛΥΤΙΜΗ Χαρτομάντης, Ταρομάντης

ΧΡΥΣΑΝΘΗ Κρυσταλλομάντης, Μελλοντολόγος

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΑΡΟΜΑΝΤΕΙΑ, ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.