Κάντε μας  στο

Ταρώ (Tarot)

Περισσότερα: Ταρώ (Tarot)Στην εξωτερική του μορφή τα Ταρώ είναι μια τράπουλα. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη  στην νότια  Ευρώπη για  παιχνίδι και για την πρόβλεψη του μέλλοντος η της τύχης.

Περισσότερα: Ταρώ (Tarot)

Ταρώ - Χαρτομαντεία

Μία από τις πολλές μεθόδους μαντικής  είναι και η χαρτομαντεία, που προβλέπει το μέλλον με το ρίξιμο των χαρτιών της τράπουλας, προέρχεται από την αστρολογία και ανάγεται χρονικά τουλάχιστον στον ιζ’ αιώνα (αν όχι και πολύ παλαιότερα). Ήδη από τότε τη μορφή αυτή της μαντείας την ασκούσαν κυρίως γυναίκες (και μάλιστα πολύ συχνά από τσιγγάνες), κάτι που ισχύει μέχρι και τις ημέρες μας. Πρόκειται για τις λεγόμενες “χαρτορ(ρ)ίχτρες”. Διάσημη χαρτομάντις ήταν η Λενορμάν, η οποία, κατά την παράδοση, προείπε την καρατόμηση των Ροβεσπιέρου, Ζαν Πολ Μαρά και Σαιν Ζιστ, καθώς και, στην ίδια την Ιωσηφίνα όταν αυτή ακόμα ήταν άγνωστη, πως θα ανερχόταν στον αυτοκρατορικό θρόνο.

Περισσότερα: Ταρώ - ΧαρτομαντείαΠαλαιότερα η χαρτομαντεία ασκείτο αποκλειστικά με τη χρήση της τράπουλας Ταρώ, της πρώιμης μορφής της τράπουλας. Η μορφή αυτή μαντείας εξακολουθεί να ασκείται ακόμα και σήμερα και μάλιστα θεωρείται περισσότερο “βαθειά”, “βαρειά” και ερμητιστική – αποκρυφιστική. Συνηθέστερη, πάντως, είναι η “λαϊκή” χαρτομαντεία που ασκείται με τα 32 τραπουλόχαρτα της πρέφας. Κάθε τραπουλόχαρτο, ανάλογα με το χρώμα του (μαύρο – κόκκινο), το σύμβολό του (σπαθί, μπαστούνι, καρρό, κούπα) και τη θέση στην οποία κάθε φορά βρίσκεται και μάλιστα σε σχέση και σύνδεση με τα υπόλοιπα τραπουλόχαρτα, έχει ιδιαίτερη σημασία. Για παράδειγμα, το “δέκα καρρό” ανάμεσα σε δύο μπαστούνια, σημαίνει ταξίδι. Οι ασχολούμενοι με τη μαντεία και δη με τη χαρτομαντεία “υπολήπτονται” και διάφορες άλλες τράπουλες, όπως για παράδειγμα την τράπουλα “Gran Dama”. Στην Ελλάδα, μετά την επιτυχία του μυθιστορήματος της Μάρας Μεϊμαρίδη με τίτλο “Μάγισσες της Σμύρνης” και την τηλεοπτική του μεταφορά, κυκλοφόρησε και νέο βιβλίο της ιδίας, συνοδευτικό του αρχικού, με τίτλο “Deste – Η τράπουλα της Κατίνας” (“deste” στα τουρκικά σημαίνει σωρός από τραπουλόχαρτα, ενώ κατά τη συγκεκριμένη συγγραφέα η Deste είναι η παλαιότερη μαντική μέθοδος των μαγισσών), που προσπαθεί να μυήσει στα μυστικά της “μαγικής τράπουλας” που χρησιμοποιούσε η ηρωίδα για να προβλέψει το μέλλον. Το βιβλίο αυτό συνοδεύεται και από αντίγραφο της τράπουλας που αποτελείται από 65 κάρτες με πρόσωπα και σύμβολα, η οποία τράπουλα έχει αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων στα ειδικά fora του διαδικτύου που ασχολούνται με τη μαντεία και τον αποκρυφισμό.

Μορφή χαρτομαντείας θεωρείται και η πασιέντζα (ή πασιέντσα). Εδώ, η καταφατική ή αποφατική απάντηση για το εάν θα συμβεί ή όχι ένα γεγονός ή μια προσδοκώμενη εξέλιξη, εξαρτάται από την ανεμπόδιστη τοποθέτηση των χαρτιών σε μια ορισμένη – συγκεκριμένη διάταξη

Περισσότερα: Ταρώ - ΧαρτομαντείαΤο “Ταρό” ή “Ταρώ” (γαλλ. tarot) ή “Ταρόκ” (γερμ. Tarock) ή “Ταρόκκο” (tarocco) είναι μία δέσμη από συνολικώς 78 παιγνιόχαρτα [ή καθένα από αυτά τα παιγνιόχαρτα, ιδίως δε τα 22 κυριότερα απ’ αυτά], εκ των οποίων τα 22 κυριότερα, που αποτελούν τη μία απ’ τις πέντε σειρές στις οποίες χωρίζεται το σύνολο (οι υπόλοιπες τέσσερις μοιάζουν πολύ μεταξύ τους ενώ διαφέρουν από την πέμπτη), φέρουν επάνω αλληγορικές παραστάσεις και με τα οποία παιγνιόχαρτα μπορεί κάποιος να μαντέψει το μέλλον. Επίσης η ίδια δέσμη χρησιμοποιείται και για χαρτοπαίγνιο, ειδικότερα δε για ένα είδος παλιού ιταλικού παιχνιδιού με το ίδιο όνομα. Πάντως συνήθως από τους παραπάνω συνώνυμους όρους, ο μεν “Ταρώ” (ή “Ταρό”) χρησιμοποιείται προκειμένου για την μαντική τράπουλα των αποκρυφιστών, ο δε “Ταρόκκο” (ή “Ταρόκ”) για την τράπουλα του ομώνυμου ιταλικού παιχνιδιού.

Αρχικά η δέσμη – τράπουλα “Ταρό” αποτελείτο από 22 κάρτες, τα “ατού” ή “τριόμφα”, διακοσμημένα με συμβολικές παραστάσεις αφηρημένων εννοιών, υλικών δυνάμεων, θεϊκών ιδιοτήτων, φυσικών στοιχείων, αρετών και αμαρτημάτων. Η δέσμη αυτή αποτελούσε την “Μεγάλη Μυστική Κλείδα” και τα 22 ταρό (τραπουλόχαρτα) της ήταν κατά σειρά τα ακόλουθα: ο Τρελός, ο Θαυματοποιός ή Μάγος (κατά τους αποκρυφιστές συμβολίζει τον θεό Όσιρι), η Πάπισσα (:η θεά Ίσιδα), η Αυτοκράτειρα, ο Αυτοκράτορας (:ο Ζευς), ο Πάπας (:ο Άρης), οι Εραστές ή ο Ερωτευμένος (:ο Ηρακλής αναποφάσιστος μεταξύ της αρετής και της κακίας), η Άμαξα, η Δικαιοσύνη, ο Ερημίτης, ο Τροχός της Τύχης, η Δύναμη, ο Κρεμασμένος, ο Θάνατος, η Εγκράτεια, ο Διάβολος, ο Πύργος ή ο Οίκος του Θεού ή ο Κεραυνός, το Αστέρι ή τα Αστέρια (:η αθανασία), η Σελήνη, ο Ήλιος, η Μέλλουσα Κρίση και ο Κόσμος. Ήταν όλα αριθμημένα (με λατινικούς αριθμούς από το I μέχρι το ΧΧΙ) εκτός από ένα, τον “Τρελό” (ιταλ. Il Matto, γαλλ. Le Mat), πρόδρομο του σημερινού Τζόκερ ή μπαλαντέρ, που δεν είχε κανέναν αριθμό.

Σ’ αυτή την αρχική – αυθεντική μορφή πρέπει να εισήχθη η συγκεκριμένη δέσμη από την Ασία στην Ευρώπη και ειδικότερα μάλλον κατ’ αρχάς στη Γαλλία ή στην Ιταλία, τον 14ο αιώνα. Η άποψη ότι η εισαγωγή του Ταρώ στην Ευρώπη έγινε από τους αθιγγάνους της Αιγύπτου οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί ασχολούντο πολύ με τη μαντική τέχνη. Οι αποκρυφιστές πιστεύουν ότι οι απεικονίσεις των ταρώ προέρχονται από ένα αρχέτυπο βιβλίο που περιείχε απόκρυφες γνώσεις και διδασκαλίες.

Αργότερα, σε ανύποπτο χρόνο, πιθανόν στην Βενετία, σ’ αυτή τη “Μεγάλη Μυστική Κλείδα” προστίθεται και η “Μικρή Μυστική Κλείδα”, ίσως από άλλη μορφή τράπουλας. Αυτή η “Μικρή Μυστική Κλείδα” αποτελείται από 56 φύλλα, κατανεμημένα σε τέσσερις σειρές. Οι σειρές αυτές είναι τα σπαθιά ή τριφύλλια (που συμβολίζουν την κακή τύχη, αλλά και το αρσενικό στοιχείο), οι καρδιές ή κούπες (που συμβολίζουν την οικογένεια, τη φιλία και την αγάπη, αλλά και το γυναικείο στοιχείο), τα δηνάρια, δηλαδή τα μεταγενέστερα καρό (που συμβολίζουν τα ταξίδια, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα μηνύματα, αλλά και το ανδρόγυνο) και τα μπαστούνια (που συμβολίζουν τις χρηματικές υποθέσεις, αλλά και τον καρπό του ανδρογύνου, το τέκνο). Κάθε μία σειρά αποτελείται από 14 φύλλα: τα 10 πρώτα είναι αριθμημένα από το 1 ως το 10 και ακολουθούν ο βαλές, ο ιππότης, η βασίλισσα και ο βασιλιάς.

Τα 22 φύλλα της Μεγάλης Κλείδας και τα 56 της Μικρής συναπαρτίζουν την πλήρη τράπουλα Ταρώ των 78 φύλλων, ενώ υπάρχουν και παραλλαγές των 62 και των 97 φύλλων. Η σημερινή συνηθισμένη τράπουλα των 52 φύλλων αποτελεί ουσιαστικά την “Μικρή Κλείδα”, από την οποία έχουν αφαιρεθεί οι τέσσερις ιππότες. Οι δε περισσότερες από τις σύγχρονες δέσμες Ταρώ αποτελούνται από 54 φύλλα, δηλαδή τα 22 της Μεγάλης Κλείδας και, κατ’ επιλογήν, 32 από την Μικρά Κλείδα (4 σειρές των 8 φύλλων, δηλαδή οι 4 φιγούρες και άλλα τέσσερα αριθμημένα φύλλα η καθεμία).

Όπως και στην χαρτομαντεία με τη χρήση της κοινής τράπουλας, σε κάθε φύλλο της τράπουλας Ταρώ αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία, ενώ η ερμηνεία σχετίζεται και με τον τρόπο και τη σειρά που ανοίγονται τα χαρτιά. Ο Τρελός, για παράδειγμα, μπορεί μεν να συμβολίζει την παραφροσύνη, αν όμως το φύλλο αυτό πέσει ή τοποθετηθεί ανάποδα το νόημα αντιστρέφεται.

Ιδιαίτερα αξιόλογη είναι η αναφορά και η χρησιμοποίηση του Ταρώ στο έργο “Η έρημη χώρα” (The Waste Land, 1922) του Τ.Σ. Έλλιοτ. Ο διάσημος αυτός ποιητής δίνει στα σύμβολα του Ταρώ όχι αποκρυφιστικά, αλλά διανοητικά νοήματα.Έγκυρες και αλλάνθαστες αποκαλύψεις για την ζωή σου, τα οικονομικά σου, τα αισθηματικά σου, τα επαγγελματικά σου.  Με το πρώτο τηλεφώνημα σου θα βρεις τις λύσεις στο πρόβλημα σου!!! Οι Κάρτες μιλάνε για όλα με έγκυρες άμεσες Αναλύσεις και Προβλέψεις! Τηλεφώνησε ΤΩΡΑ στο 901 14 04 111 και μίλησε ζωντανά 24ώρες το 24ωρο!!! Μάθε ΤΩΡΑ τα πάντα για το μέλλον σου!!! 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Μην αφήνεις αναπάντητα ερωτήματα…Άλλαξε ΤΩΡΑ την ΖΩΗ σου. Ανοίγουμε τα χαρτιά του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ σου και ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ κάθε αμφιβολία. Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 901 14 04 111, μίλησε με την Χαρτομάντη - Ταρωμάντη κα. ΠΟΛΥΤΙΜΗ, την Αστρολόγο - Ταρομάντη κα ΠΕΠΥ και πάρε τις απαντήσεις που ζητάς.

kalyteroiastrologoi.jpgΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ

 

Ποιοί είναι οι πιο έγκυροι και αλάνθαστοι.

Διάβασε περισσότερα...

zodiatop.jpg
ΖΩΔΙΑ

 

Τα Ζώδια και τα χαρακτηριστικά τους.

Διάβασε περισσότερα...

kartestarrot.jpgΤΑΡΩ – ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ

 

Τι είναι η Χαρτομαντεία και οι κάρτες Ταρώ.

Διάβασε περισσότερα...

Φθηνή γραμμή Αστρολογίας

Αστρολογική γραμμή

Αστρολογική γραμμή

Καίτη Νομικού Αστρολογία Χαρτομαντεία

Πέπυ Αστρολογία Ταρομαντεία

ΠΟΛΥΤΙΜΗ Χαρτομάντης, Ταρομάντης

ΧΡΥΣΑΝΘΗ Κρυσταλλομάντης, Μελλοντολόγος

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΑΡΟΜΑΝΤΕΙΑ, ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.